Spring naar hoofd-inhoud

Dynamische laser afstand monitoring

Dynamische laserafstandsmetingen
StabiAlert heeft een speciale laserafstandsmeter om de afstand tussen twee punten in de tijd zeer nauwkeurig vast te leggen. De techniek geeft inzicht in het gedrag van een object zoals temperatuur- en zon invloeden maar ook de invloeden onder hoge belasting in dynamische omstandigheden. U kunt een object vanuit verschillende vaste perspectieven bekijken.

Hoogwaardige metingen
De sensoren registreren bij 20 Hz en geven de gemiddelde afstand over elke 5 seconden weer. Hiermee bereiken we een nauwkeurigheid van 0,05 mm over een afstand tot 50 meter. Bij iets lagere nauwkeurigheid zijn ook grotere meetafstanden mogelijk. De data is online beschikbaar met de mogelijkheid van alarmen op vooraf ingestelde limieten.

Toepassingen
De sensoren worden gebruikt voor het bewaken van gebouwen, bruggenhoofden en spoorviaducten die onderhevig zijn aan wisselende belastingen zoals zwaar verkeer en wind of een combinatie hiervan.

Voordelen:
De sensoren zijn eenvoudig, niet-invasief te installeren. Gegevens worden vanaf het moment van installatie opgeslagen en leveren direct waardevolle gegevens op over de status van een object.

Als beheerder ontvang je binnen enkele seconden na een gebeurtenis een alarm per mail of sms, zodat indien nodig zo snel mogelijk actie kan worden ondernomen. Naast event monitoring zijn de sensoren ook zeer geschikt voor interpretatie van dag- en nacht- en seizoensinvloeden. Alle data in een project is permanent on demand beschikbaar via onze webapplicatie of met API in uw eigen portal.